BWB Partners sælger Scan Global Logistics til kapitalfonden AEA Investors

31. maj 2016

BWB Partners og alle øvrige aktionærer i den internationale transport- og logistikvirksomhed Scan Global Logistics har i dag indgået en aftale om at sælge deres aktier til den velrenommerede private equity gruppe AEA Investors. Salget ventes gennemført i juli 2016, betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

AEA Investors overtager Scan Global Logistics (SGL) efter en konkurrencepræget proces med deltagelse af en række potentielle industrielle købere. Både SGL’s ledelse og virksomhedens strategiske partner i USA, TransGroup WorldWide Logistics, vil geninvestere i SGL og bliver dermed væsentlige aktionærer sammen med AEA Investors.

”Vi er meget glade for, at der skabes en ny, langsigtet og dedikeret ejerstruktur med global rækkevidde og dyb indsigt i logistiksektoren. Dermed kan vi fortsætte ad det vækstspor, vi har fulgt i en årrække,” siger Jesper Nielsen, Group CEO for SGL.

”På vegne af SGL’s medarbejdere, ledelse og kunder er vi glade for, at vi har fundet en ny ejer, som deler vores stærke tro på virksomheden og er rede til at fortsætte med at investere i dens fremtid. SGL har været en god investering for BWB, og virksomhedens værdiansættelse er et stærkt vidnesbyrd om ledelsens og medarbejdernes succesrige indsats for at flerdoble SGL’s omsætning og indtjening under vores ejerskab,” siger Esben Bay Jørgensen, Partner hos BWB Partners.

Scan Global Logistics er skabt ved sammenlægningen af Scanam Transport (købt af BWB Partners i 2006), og Mahé Freight (fusioneret ind i 2007) og flere mindre tillægsinvesteringer. I løbet af den 10-årige periode har virksomheden syvdoblet sin omsætning og seksdoblet sin driftsindtjening. I 2015 opnåede SGL en omsætning på DKK 3,2 mia. og et driftsresultat (EBITDA) på DKK 109 mio. før særlige poster.

Sælgerne er blevet rådgivet af Rothschild, AT Kearney, Accura og EY.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst
Esben Bay Jørgensen, Partner, BWB Partners – Tel.: +45 2235 5312, e-mail ebj@bwbp.dk

Om Scan Global Logistics
Scan Global Logistics er en nordisk baseret full-service global speditionsvirksomhed med ca. 800 ansatte og 42 kontorer i 19 lande. Virksomheden er specialiseret i komplekse logistikløsninger, og SGL tilbyder kunderne en bred vifte af globale transport- og logistikløsninger med fuld dækning af transporter med fly, skib og over land.

Om AEA
AEA er grundlagt i USA i 1968 af interesser tilknyttet Rockefeller, Mellon og Harriman familierne samt S.G. Warburg & Co. AEA er et førende globalt privat investeringsselskab med mere end 100 medarbejdere, som opererer fra 5 kontorer på 3 kontinenter. AEA forvalter omkring USD 10 mia. i investeret og forpligtet kapital, som er målrettet 3 investeringsstrategier: Opkøb af mellemstore virksomheder, opkøb af mindre mellemstore virksomheder samt investering i mezzanin- og senior gældsinstrumenter.