BWB Partners investerer i Holmris Group

14. juni 2017

BWB Partners har erhvervet 60% af aktierne i Holmris Group, Danmarks førende leverandør af møbler og indretningsløsninger til det professionelle marked. 40% af aktierne ejes fortsat af virksomhedens direktion – Henrik Holmris og Niels Henrik Lauritzen – og andre ledende medarbejdere i Gruppen.

Holmris Group har over de seneste 5 år mere end tidoblet omsætningen – fra 60 mio. kr. i 2011 til 678 mio. kr. i 2016. I 2017 forventer Holmris Group en organisk vækst på 15-20%.

”Vi vil fortsætte væksten og særligt styrke den internationale ekspansion, hvilket vi er bedre rustet til med en stærkere ejerkreds,” siger direktør Henrik Holmris, som er 3. generation i Holmris Group.

Den høje vækst er skabt ved at transformere Holmris fra en innovativ produktionsvirksomhed til et salgs- & designhus med fokus på møbler og indretningsløsninger til fire markedssegmenter: Kontor, Uddannelse, Pleje og Hotelindretning. Holmris Group har de seneste 5 år tilkøbt eller udviklet en række design-, logistik- og serviceløsninger, som har gjort Holmris til en af Skandinaviens hurtigst voksende aktører i møbelindustrien. Et eksempel er salg og genbrug af brugte kontormøbler samt nye teknologi- og serviceløsninger, der understøtter kundernes møbelindretninger på en miljørigtig måde.

Gruppens eksport er over de seneste 5 år øget til over 100 mio. kr., og hovedparten af den fremtidige vækst ventes at komme fra de nære eksportmarkeder og USA.

”Vi ser et meget stort vækstpotentiale på eksportmarkederne for vores moderne skandinaviske designløsninger til kontorer, uddannelsesinstitutioner og hoteller. I Danmark har vi f.eks. kendt til hæve/sænke borde og moderne kontorindretning i mange år, og her er vi adskillige år foran markeder som Tyskland, UK og USA. Med BWB Partners får vi en medejer, som kan tilføre kapital og ekspertise til at støtte den internationale ekspansion,” siger direktør Niels Henrik Lauritzen fra Holmris Group.

”Holmris har præsteret en vækst, som man meget sjældent ser hos en virksomhed i et modent marked. De har været dygtige til at udvikle systemløsninger og konstant tilpasse sig kundernes behov. Vi glæder os til at fortsat at udvikle virksomheden i et partnerskab med direktion, ledere og medarbejdere,” siger partner Jesper Wadum Nielsen fra BWB Partners.

Henrik Holmris og Niels Henrik Lauritzen fortsætter som direktion, og John Dueholm indtræder som formand.

Parterne har valgt ikke at offentliggøre købesummen.

Holmris Group omfatter virksomhederne Holmris, Labofa, Holmris.Designbrokers og 3R Kontor. Gruppen har mere end 260 medarbejdere, fabrikker i Bjerringbro og Vemmelev samt showrooms/logistikcentre i Køge, Løsning, Birkerød, København, Oslo, Stockholm, London, Rotterdam og Boston. www.holmris.com

BWB Partners er et ejer-ledet investeringsselskab, som investerer i mindre og mellemstore virksomheder med et stærkt potentiale for vækst. BWB Partners forvalter fondene BWB Partners I og II, som investerer på vegne af danske og internationale investorer. www.bwbp.dk

Yderligere oplysninger:
Holmris Group: Direktør Henrik Holmris, tel. 22258668, henrik@holmris.dk eller direktør Niels Henrik Lauritzen, tel. 20194775, nhl@holmris.com

BWB Partners: Partner Jesper Wadum, tel. 20206346, jw@bwbp.dk