BACH Composite Industry fusionerer med Jupiter Group

2. februar 2017

Det nye selskab fokuserer på at skabe nye løsninger, der reducerer vindenergiens LCoE – Levelized Cost of Energy – og skaber vækst i hele vindmølleindustrien. Selskabet får hovedkontor i Køge og mere end 1.200 ansatte på verdensplan.

Jupiter Group A/S og BACH Composite Industry (BC Group A/S) meddeler, at de har indgået en aftale om en fusion. Det nye selskab bliver verdens største leverandør af nacelle og spinner covers. Det er Verdane Capital Advisors (Verdane Capital VIII K/S), som opkøbte Jupiter Group i maj 2016, der står i spidsen for fusionen.

Hermed samles to af vindmølleindustriens førende kapaciteter på verdensplan. BACH Composite Industry har med base i Thy opbygget et stærkt partnerskab med førende OEM’er fra sine fabrikker i Danmark, Spanien, USA, Kina og Litauen. Jupiter Group er bredt kendt for sin teknologiske ekspertise og har serviceret førende OEM’er fra sine fabrikker i USA, Kina, Polen og Danmark.

Det nye, fusionerede selskab med mere end 1.200 ansatte får hovedkontor i Køge og sammenlægningen forventes at begynde i 2017.

Det bliver Jens Kristensen, adm. direktør i Jupiter Group, som skal stå i spidsen for det nye selskab.

– Vi ser store muligheder i fusionen. Den vil ikke kun øge vores styrke og evne til at levere over hele kloden markant, men også give det nye sammenlagte selskab mulighed for at påtage sig ansvaret som den førende partner, der har kapacitet og know-how til at tage ejerskab og sætte dagsorden som leverandør. Sammen vil vi stå endnu stærkere i forhold til at give nye og eksisterende kunder større fordele – som fx at hjælpe med at sænke deres LCoE. For branchen er det et vigtigt og nødvendigt skridt, og vi er meget tilfredse med, at vores ejere, Verdane Capital VIII og BWB Partners, har gjort det muligt, fortæller Jens Kristensen.

Geert Winther Skovsgaard har været adm. direktør i BACH Composite Industry gennem næsten 20 år. Her har han været med til at gøre BACH Composite Industry til en af verdens førende leverandører til vindmølleindustrien. I forbindelse med fusionen træder han tilbage som adm. direktør, men beholder en minoritetsaktiepost i det nye selskab. Han udtaler:

– Jeg er stolt over at være med til at realisere denne fusion af flere grunde: Synergierne er åbenlyse og vores kunder kommer til at drage fordele af vores øgede kapacitet. Timingen er perfekt, idet branchen konsoliderer sig på tværs af værdikæden, og kombinationen af disse to virksomheder giver virkelig god mening. Med produktionsenheder over hele kloden, der supplerer hinanden, vil BACH bidrage til den nye, sammenlagte virksomhed med unikke kompetencer. Det er en ære for mig at kunne overdrage denne solide og veldrevne virksomhed.

Vindkraft er i dag en energikilde på lige fod med andre vedvarende energikilder og fossile brændstoffer. Derfor er det afgørende at se på vindmølleindustriens værdikæde og på, hvordan man yderligere kan formindske dens samlede produktionsomkostninger, kaldet LCoE eller Levelized Cost of Energy.

Jupiter Groups og BACH Composite Industrys samlede ressourcer bliver derfor nu koncentreret om at udvikle innovative effektiviseringer og forbedringer, som kan sænke LCoE og som kan bidrage til fortsat at udvikle vindmølleindustrien.

Arne Handeland, partner i Verdane Capital Advisors, siger:

– Det er en glæde at kunne bringe disse to globalt førende, danske spillere sammen og skabe en leverandør, som kan imødekomme behovene i en vindmølleindustri-branche under forandring. Vi har en stærk tro på, at det sammenlagte selskab med sin øgede størrelse og samlede ressourcer kan hjælpe vindmølleindustrien med at sætte dagsordenen, ved at skabe en mere effektiv og dermed attraktiv energikilde. Det er en udvikling, vi er stolte af at bidrage til.

Jesper Wadum Nielsen, partner i BWB Partners, udtaler:

– Gennem de seneste to år har vi arbejdet tæt sammen med Geert Skovsgaard og hans team i BACH Composite Industry på at styre den procesoptimering og globale integration, der kræves for at imødekomme efterspørgslen i en branche, der modnes. Jeg er meget tilfreds med de resultater, vi har opnået, og teamets evne til at levere på kort tid. Fusionen med Jupiter Group er et naturligt næste skridt på denne rejse mod at øge det professionelle niveau på tværs af vindmølleindustriens værdikæde og i sidste ende gøre branchen i stand til at reducere dens LCoE. Vi er overbeviste om, at det fusionerede team har, hvad branchen behøver for at kunne udvikle sig, og derfor beholder vi også en minoritetsaktiepost i virksomheden.

Strategisk baggrund for fusionen:

  • Stærkere globalt fodfæste: Med fabrikker i Danmark, Polen, Litauen, Spanien, Kina og USA er det nye selskab endnu bedre rustet til at levere til kunder over hele verden og reducere både leveringstid og omkostninger.
  • Øget fokus på innovation: Sammenlægningen af ingeniørafdelingerne hos to af verdens største nacelle-leverandører gør det muligt at fokusere endnu mere på teknologiske investeringer, nye mulige partnerskaber og nye innovative løsninger, der kan reducere LCoE.
  • Global talentudvikling og fastholdelse: Som globalt førende leverandør i vindmølleindustrien vil selskabet i højere grad kunne tiltrække og fastholde vindmølleindustriens største talenter.
  • Større ressource: Med Verdane Capital VIII som majoritetsejer kan selskabet fokusere på at udvide ekspertisen i kompositter og skabe nye effektive løsninger til vindmølleindustrien.
  • Strategiske partnerskaber: Med den øgede ingeniørkapacitet og teknologiske viden kan selskabet indgå nye partnerskaber med førende organisationer og institutioner, der deler målet om at sænke vindenergiens LCoE.

Om Jupiter Group A/S:
Jupiter Group er førende på verdensplan, når det handler om udvikling og levering af naceller og spinner covers i komposit af høj kvalitet til vindmølleproducenter. Med mere end 20.000 nacelle covers installeret har Jupiter Group en lang historik i forhold til levere til de største OEM’er i vindindustrien. Jupiter Groups dygtige ingeniører er vant til at overholde de høje standarder, som sættes af OEM’er, på parametre som strukturel styrke, vægtreduktion, brandmodstand, computersimulation, kvalitetskontrol og sikkerhed.

Om BACH Composite Industry (BC Group A/S):
BACH Composite Industry er en af verdens største producenter af nacelle og spinner inddækninger til vindmøller med en årlig produktion på mere end 100.000 emner. BACH en unik partner til udvikling, produktion og leverance kompositløsninger i stor skala med mere end 30 års erfaring, et højt kvalitetsniveau, produktionssteder verden over og et brancheførende teknologicenter. BACH imødekommer vindmølleproducenternes stigende behov for fortsat forbedring og udvikling af kvalitet, leveringsevne, innovation og konkurrencedygtige priser.

Om Verdane Capital Advisors:
Verdane investerer i virksomheder med stort vækstpotentiale indenfor energi, teknologi, avanceret industri og e-handel. Verdanes fonde har fleksibiliteten til at kunne investere i enten en komplet portefølje af aktiver, dele af porteføljer eller en enkelt virksomhed. Verdane Capital Advisors, der er Verdanes fondes særlige investeringsrådgiver, har 25 ansatte i Stockholm, Oslo og Helsinki.

Om BWB Partners:
BWB Partners er et uafhængigt dansk investeringsselskab, der investerer i små og mellemstore virksomheder med stort vækstpotentiale. BWB Partners fonde ejer 12 industri- og servicesektorselskaber. BWB Partners fokuserer på at skabe værdi i deres portefølje ved at promovere organisk vækst, gennemføre strategiske opkøb, udvikle ledelsesstukturer og opnå operationelle forbedringer i tæt samarbejde med ledelsesteams og medinvestorer.

Kontaktinfo:
Jesper Wadum Nielsen, Partner
BWB Partners
jwn@bwbp.dk
+45 2020 6346

Arne Handeland, Partner
Verdane Capital Advisors
arne.handeland@verdanecapital.com
+47 2413 7000

Jens Kristensen, CEO
Jupiter Group
jek@jupitergroup.com
+45 4095 9506