BWB Partners sælger Qubiqa Logistics til teknologigruppen Körber

13. juli 2016

BWB Partners, og alle øvrige aktionærer i Qubiqa, har i går den 12. juli gennemført et salg af datterselskabet Qubiqa Logistics til den internationale teknologigruppe Körber, som har hovedsæde i Hamburg, Tyskland. Herefter bliver Qubiqa Logistics en integreret del af Körbers forretningsområde Logistics Systems.

Salget af Qubiqa Logistics sker efter en konkurrencepræget proces med deltagelse af en række potentielle købere.

”På vegne af BWB Partners og Qubiqa Logistics’ medarbejdere, ledelse og kunder, er vi meget tilfredse med, at vi har fundet en dedikeret og respekteret langsigtet ny ejer, som har en stærk tro på virksomheden og dens produkter. Qubiqa Logistics har været en særdeles god investering for BWB Partners, og virksomhedens resultater og værdiansættelse er et stærkt vidnesbyrd om ledelsens og medarbejdernes vellykkede indsats,” siger Esben Bay Jørgensen, Partner og medstifter af BWB Partners.

”Vi er glade for at sige velkommen til Qubiqa Logistics i vores koncern. Købet af virksomheden styrker vores plan om at internationalisere og skabe vækst i forretningen,” siger Stephan Seifert, næstformand i bestyrelsen for Körber AG.

”Sammen med Qubiqa Logistics vil vi forfølge vores vækststrategi, og udvide vores tilstedeværelse i det skandinaviske marked. Udbuddet fra Qubiqa Logistics forbedrer vores konkurrenceevne, og gør det muligt at tilbyde vores kunder en endnu mere attraktiv portefølje af produkter og services,” siger Hubert Kloß, CEO for forretningsområdet Logistics Systems.

De finansielle resultater i Qubiqa Logistics er stærkt forbedrede de seneste fem år, hvor virksomheden har mere end fordoblet omsætningen og skabt en solid indtjening.

”Den stærke udvikling har været drevet af gode kunderelationer, dygtige medarbejderes engagerede indsats og et unikt produkt i form af en patenteret teknologi – Layer Picker®. Forretningen kan nu vokse yderligere som en del af stærk international teknologikoncern med global rækkevidde,” siger Jacob Libach Nielsen, direktør i Qubiqa Logistics.

Det nuværende Qubiqa Logistics blev etableret i 2008, da BWB Partners købte og fusionerede Univeyor, QLS og Jokan Service, og skabte en virksomhed med fuldt fokus på fremstille og udvikle logistikløsninger til effektiv drift af lagre. Virksomhedens Layer Picker® løsning er blevet globalt markedsledende. I 2010 købte BWB Partners virksomheden Seelen, og fusionerede virksomhederne under navnet Qubiqa. I 2011 blev Axel Manøe Jepsen udnævnt til CEO for Qubiqa, og en ny forretningsstrategi blev implementeret. En del af produktionen foregår i dag i Qubiqa Polen, som fortsat vil være en del af Qubiqa Automation.

BWB Partners, ledende medarbejdere og øvrige aktionærer ejer fortsat koncernen Qubiqa, herunder Qubiqa Automation.

”Vi har været gennem en rivende udvikling de seneste fem år, hvor der har været markant organisk vækst i både omsætning og indtjening. Salget af Qubiqa Logistics til en ledende global aktør viser, hvilke værdier der nu er i koncernen, og vi ser frem til at udvikle Qubiqa Automation i de kommende år,” siger Axel Manøe Jepsen, CEO, Qubiqa.

Sælgerne er blevet rådgivet af Danske Bank Corporate Finance, AT Kearney, LETT og Deloitte.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst

Esben Bay Jørgensen, Partner, BWB Partners, Tel. +45 2235 5312, e-mail ebj@bwbp.dk


Om Qubiqa Logistics
Qubiqa Logistics udvikler og fremstiller intelligente logistikløsninger til effektiv og avanceret lagerstyring og drift. Virksomhedens Layer Picker® løsninger er globalt markedsledende, og forretningsområdet service af løsninger er inde i en vækstfase. Qubiqa Logistics er hjemmehørende i Arden, og har 92 ansatte.

Om Körber
Körber AG er holdingselskabet for en international teknologikoncern med omkring 11.500 ansatte på verdensplan. Koncernen omfatter leading-edge teknologiselskaber og mere end 100 produktions-, service- og salgsenheder. Med lokal tilstedeværelse over hele verden kombinerer Körber fordelene ved en global organisation med styrken af meget specialiserede og fleksible mellemstore virksomheder, som tilbyder sine kunder løsninger, produkter og services indenfor forretningsområderne Automation, Logistics Systems, Machine Tools, Pharma Systems, Tissue, Tobacco og Corporate Ventures. Forretningsområdet Logstics Systems er en ledende udbyder af fuldt integrerede løsninger til optimering af komplekse interne og eksterne logistikprocesser. Under et fælles tag tilbyder forretningsenhederne løsninger indenfor områderne lager- og distributions teknologi, palletizing plants, software og logistik netværkskontrol samt systemintegration. Virksomhederne Aberle, Aberle Software, Inconso, Efacec Handling Solutions og Langhammer tilhører forretningsområdet, og de eksekverer projekter på verdensplan for anerkendte markedsledere.