BWB Partners sælger iMPREG, en førende producent af glasfiber-baserede foringer til opgravningsfri renovering af rørledninger, til FSN Capital V

10. november 2019

BWB Partners, et dansk investeringsselskab, der investerer i mindre og mellemstore virksomheder, har indgået en aftale med FSN Capital V*, en fond rådgivet af FSN Capital Partners, om et salg af iMPREG (eller ‘Selskabet’), en førende global producent af glasfiber-baserede (’GRP’) opgravningsfri (‘CIPP’) foringer, der muliggør renovering af rør- og spildevands ledninger uden gravning. iMPREG blev grundlagt i 1999 og er en af pionererne i det europæiske GRP-marked. I regnskabsåret 2019/20 forventer iMPREG en omsætning på EUR 54-58m og driftsresultat (normaliseret EBITDA) på EUR 7,8-8,8m.

”Over de sidste mange år har vi været enormt imponerede over iMPREG, og hvad ledelsen, med Søren Knudsen, Robert Papp og Nicolai Westh i spidsen, har opnået. Selskabet er exceptionelt velpositioneret i et globalt voksende marked, drevet af stærke makrotendenser, såsom henfaldende kloakinfrastruktur, stigende bevidsthed om miljøpåvirkning samt urbanisering. Vi er begejstrede for at få muligheden for at samarbejde med ledelsen og iMPREGs medarbejdere for at supportere de fremadrettede vækstambitioner”, siger Robin Mürer, Partner i FSN Capital Partners (rådgiver for FSN Capital V).

Siden BWB Partners’ køb af iMPREG i 2016, har selskabet udviklet sig fra at være en europæisk GRP-producent til en af verdens ledende leverandører af foringer til opgravningsfri renovering af rørledninger. Gennem succesfuld etablering af egen produktion i Kina og USA, er iMPREG hurtigt blevet en markedsleder i de asiatiske og nordamerikanske markeder. Derudover har iMPREG haft fokus på at udvikle nye generationer af foringer for at sikre, at Selskabet fortsat er på forkanten af GRP-industrien.

”Over de sidste fire år har iMPREG udvidet sin rækkevidde til også at nå nye markeder i Asien og Nordamerika gennem succesfuld etablering af egenproduktion i Kina og USA. Vi har nået vores strategiske mål for iMPREG, og det er et naturligt tidspunkt at give stafetten videre til FSN Capital for at fortsætte iMPREGs imponerende vækstrejse”, siger Jacob Bergenholtz, Managing Partner i BWB Partners.

Søren F. Knudsen, formand for CIPP Technology Solutions og CEO i iMPREG, siger, ”sammen med BWB Partners har vi skabt en global markedsleder inden for opgravningsfri renovering af rørledninger. Vi ser frem til at samarbejde med FSN Capital med henblik på at fortsætte vores globale ekspansionsprogram, vores førende position inden for produktudvikling og fortsat udvikling af vores services. Vi er meget tilfredse med, at hele ledelsen i iMPREG fortsætter i deres nuværende roller”.

Ejerskiftet medfører ingen ændringer for de eksisterende kundeforhold og samarbejdsaftaler.

Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen. Aktionærerne i iMPREG var rådgivet af Baird og DLA Piper.

Aftalen er betinget af godkendelse af de tyske konkurrencemyndigheder. Transaktionen forventes at blive effektueret i december 2019.

Yderligere information:

Jacob Bergenholtz, Managing Partner i BWB Partners: +45 24643234

Søren F. Knudsen, formand og Group CEO i iMPREG: +45 20314090

Om iMPREG (www.impreg.com)

iMPREG blev grundlagt 1999 og er i dag en af verdens førende producenter af glasfiber-baserede foringer til opgravningsfri renovering af rør- og spildevandsledninger. Siden 2016 har iMPREG udvidet sin geografiske tilstedeværelse og har etableret yderligere produktionsfaciliteter. iMPREG er nu lokalt tilstede i Europa, Kina og USA med ca. 250 medarbejdere.

Om FSN Capital (www.fsncapital.com)

FSN Capital blev etableret i 1999 og er en ledende kapitalfond i Nordeuropa med EUR 2125m under forvaltning. FSN Capital fokuserer på at lave kontrolinvesteringer i selskaber, der opererer i Nordeuropa med værdi på mellem EUR 50m og EUR 300m.

Om BWB Partners (www.bwbp.dk)

BWB Partners er et uafhængigt, ejer-ledet dansk investeringsselskab, som investerer i mindre og mellemstore virksomheder med en omsætning på mellem DKK 150m – DKK 750m og et stærkt potentiale for vækst. BWB Partners forvalter to fonde, BWB Partners I og II, som har et samlet kapitaltilsagn på DKK 2,3 mia og investerer på vegne af danske og internationale investorer.

*FSN Capital GP V Limited agerer i sin kapacitet som general partner for og på vegne af hver af FSN Capital V L.P., FSN Capital V (B) L.P. og FSN Capital V Invest L.P.